Тай масажът ни учи как да даваме, но и как да получаваме. Това е форма на общуване отвъд разума и думите. Тай масажът е докосване от сърцето.

Ето и някои от ползите:

  • Повишава гъвкавостта и подвижността на тялото
  • Отстранява мускулната болка и причините за мускулните спазми
  • Подобрява позата на тялото
  • Действа успокояващо на нервната система и поражда усещане за дълбока релаксация, като едновременно с това повишава енергийните нива на организма
  • Помага на тялото да се възстанови от емоционалното напрежение
  • Стимулира кръвообращението и оттичането на лимфата течност
  • Стимулира правилното секретиране на вътрешните органи
  • Облекчава умората, отеклите крайници, болезнените стави и главоболието
 
Според данни от изследване на стреса в България показва, че над 1 милион българи са подложени на стрес. Като най-засегнати са младите и активни хора, заради тяхното интензивно ежедневие. От същото изследване става ясно, още че хората на възприемат стреса сериозно и не отделят достатъчно време. От друга страна Тайланд е наричана „страната на усмивките“, защото там живеят едни от най-усмихнатите и приветливи хора на планетата, нещо, което все по-рядко забелязваме в западната култура, защото стресът прави хората по вглъбени, коравосърдечни и егоистични.
 
Един от най-интересните ползи, които ни дава тайландският масаж е това, че той подобрява имунитета. Изследвания са показали, че тези, които получават редовно масаж имат по-ниски нива на кортизол в слюнката. Кортизолът е „стрес“ хормон и той е свързан с намаляване на имунитета.
Понижаването на този хормон в организма, не само може да доведе до по-голяма съпротива на организма към чужди нашественици, но това също води до намаляване на стреса и тревожността. Понижаването на нивата на кортизола също е свързано с по-голяма лекота в загуба на теглото и поддържане на здравословно ниво.
Ако искате да получите и да се научите да давате тай масаж на близките си, елате на уъркшопът с Мокша – Основи на Тай масажа, 27.11- 02.12
Автор: Мокша