Как се раждат героите? Нека ти разкажа една легенда за великата богиня Баст, която надделяла над змията Алеп в битката при връх Марагидик. Да, правилно прочете – старопланинският връх е бил свидетел на хиляди епоси и е вдъхновявал поети, писатели и народни творци през вековете.В мълчаливото си величие той е съхранил историите на не една велика личност, бродила по нашите земи. Мара, от древноегипетски, е „тази, която гледа към слънцето“ – точно както върхът всяка сутрин се протяга към слънчевите лъчи. В очертанията си Марагидик е запечатал крисивия силует на жена – природен феномен, божие дело или творба на древен ваятел, може би никога няма да разберем.

Загадката на Марагидик все още вълнува местните и привлича посетители от всички точки на света, които таят надеждата, че някой ден някой от тях ще успее да я разгадае. До тогава можем да се наслаждаваме на това величествено творение и да черпим от неговата сила.

Къде?

В сърцето на Балкана има едно място, което приютява всеки търсач на мистерии и от което можеш с часове да наблюдаваш мълчаливия Марагидик.

Ела и преоткрии мистичната енергия на Стара планина в уютната обстановка на Тринити. Преди три години на това божествено място се роди и Retreat house Trinity – място, което превръща твоята почивка в планината в необикновено преживяване. Тук можеш да се насладиш на невероятни природни забележителности и красоти, можеш да се отдадеш на райска почивка в нашия двор, докато децата играят на батута до теб.

И ако си мислиш, че това е достатъчно за перфектната почивка извън града, ние се постархме да придадем ново значение на думата почивка. Добавихме една превъзходна здравословна кухня, която да те върне свеж обратно в забързаното ежедневие. Изградихме ободряваща сауна за теб, в която да релаксираш след някоя от нашите терапии или йога практики в залата за активност.

Избери няколко дни не просто в планината, а няколко дни на пълно потапяне в света на блаженството.