Една от отличителните черти на Тринити е вкусната храна, която приготвяме и предлагаме на нашите гости. Всичко, което хапвате при нас е домашно приготвено с много любов и грижа. Не ви предлагаме консервирани, пакетирани храни, защото не вярваме, че те подхранват телата ни. Точно обратното, много често те ни вредят, като задръстват организма ни и възспират естествените ни функции. Но в ежедневието обикновено нямаме време да си сготвим вкусна и питателна храна и прибягваме до различни полуфабрикати. Ето защо сме привърженици на редовната детоксикация, за която ще ви разкажем днес.

Какво е детоксикация

Най-общо казано, детоксикацията е процес на изчистване на токсините от тялото. Токсините са вид отрова, която създава дразнене или има негативен ефект върху функциите на тялото. Те създават стрес за системите и органите ни, чиято работа се затруднява под влияние на токсините. Токсични елементи приемаме ежедневно чрез храната и редовното излагане на мръсната околона среда. В съвремието ни е на практика невъзможно да се предпазим напълно от токсините. По тази причина е важно редовно да си правим детоксикиращи режими, както и да се стремим да водим пълноценен начин на живот, така че да се радваме на здраво тяло и спокоен ум.

Какви са ползите от детоксикацията

Детоксикацията предпазва от хронични заоблявания.

Замърсяването от околната среда, с което се срещаме ежедневно, може да предизвика или отключи различни хронични болести. Въпреки че телата ни си имат вградена детокс система, тя е постоянно претоварена, заради начина ни на живот. Чрез редовно детоксикиране, можем да подпомогнем естествените процеси на изчистване на тялото и по този начин да се предпазим от различни хронични заболявания.

детоксикация със соковеЗасилваме имунната си система. 

Имунната ни система е нашият защитен механизъм срещу различни външни влияния, вируси и бактерии. Когато обаче енергийните ни ресурси са насочени да балансират работата на различни системи и органи, имунната ни система е компенсирана. Детоксикацията ни помага да подсилим имунитета си, за да можем да реагираме адекватно на различни външни атаки.

Забавяме процесите на стареене. Когато детоксикираме тялото си, ние го изчистваме от някои от свободните радикали и тежките метали, отговорни за стареенето на организма ни. Така подобряваме способността си да усвояваме хранителни вещества (в това число и антиоксиданти и важни витамини, които се борят със стареенето

Свежа и здрава кожа.

Кожата ни е един от първите органи, които реагира на токсините, които приемаме чрез храна или от външната среда. Ако кожата ни е с неравен тен и петна, лесно раздразнима и склонна към проблеми, това е сигнал, че имаме нужда да детоксикираме тялото си. Чрез детокс подобравяме работата на черния дроб и храносмилателния тракт и това оказва моментално влияние върху здравето и вида на кожата ни.

Детоксикацията подобрява качеството ни на живот.

Телата ни не функционират добре, когато са претоварени от токсини. Трудна подвижност на ставите, ленивост, постоянна преумора, главоболие и проблеми с храносмилането са едни от най-честите оплаквания на съвременния човек. Много от тях се повлияват положително само след три дни на детокс програма и това съвсем не е случайно. Тялото ни жадува за здраве и енергичност, но начинът ни на живот много затруднява постигането на тази цел. Детокс програмите могат да подобрят начина на живот, защото адресират някои основни здравословни и психически проблеми, изграждат ни положителни хранителни навици и ни демонстрират нагледно, че качествения живот не е свързан с лишения, страдания и непосилен труд.

Ако искаш да се увериш, че хармоничният живот е абсолютно възможен и изключително приятен, заповядай в нашата красива къща в сърцето на Балкана!

Желаем ти прекрасни пролетни дни, свежест и безпричинна радост!