Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 20/04/2018 - 22/04/2018
18:00 - 16:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен 200 лв до 10 април; 220 лв след 10 април

Водещ Георги Ранчев и Стойчо Георгиев

Резервирай


Музиката присъства неотменно в живота ни – с нея се будим, слушаме я на път, на работа, вкъщи, заспиваме с нея. Тя сякаш е неотменен фон на целия ни живот. Но замисляме ли се какво всъщност представлява звука, как ни въздейства и какъв скрит потенциал носи? Когато сме безизборни от към музиката и звуците ,които  поемаме, ние ставаме като бял лист за програмирането,което ни налагат външните авторитети от радиото и телевизията и неусетно попадаме в капана на масовата пропагадна.

Каним ви на едно необикновенно събитие – един уикенд през, който ще усетим и разберем за силата и въздействието на звука.Ще си правим аура камера,за да видим как вибрациите и практиките ни се отразяват на чакрите и аурата.  Ще се балансираме и хармонизираме, слушайки звуколечебни инструменти (гонг и тибетски пеещи купи), които имат мощно, комплексно и дълбоко изчистващо въздействие върху етерното ни тяло. В допълнение на това ще активираме лечебната сила на собствения си глас – под формата на звуци и мантри. Ще отключим блокажите и задълбочим усещането за хармония, като работим с тялото си със специално подбрани дихателни упражнение ,асани и мантри. По време на целия ритриит, всеки от участниците ще може да си направи няколко снимки на аурата преди и след практики.

Всичко в нашия свят е звук. Човешките тела, заобикалящите ни предмети, храната – материята, планетите – всичко е едновременно вълна и частица,както е доказано от квантовата физика. Звукът е първоизточник на материята.“В началото, първо беше Словото“.Преди нещо да стане реалност ,то се оформя в съзнанието и се създават първите матрични очертания.След като се оформи в съзнанието,идеята се изказва,нарича и именува.Звукът и речта са второто стъпало към материалната реализация.Каквото произнасяме започва да ни се случва.Когато използваме мантри или слушаме първични звуци като звуците на гонга и тибетските купи,ние се свързваме с духовния свят,защото те носят значение много по- обширно от простите наименования на предмети или чувства.Съзнанието ни се пречупва пред тези трансцендентални понятия,които носят обширен смисъл и това позволява на ума ни да се докосне до по- голямата картина.Когато слушаме обикновенна музика с текст ,отговарящ на понятия от ежедневния живот,съзнанието ни се насочва към предметите и човешките емоции и веднага поемаме програмирането ,което се носи в посланието на текста или ритъма.Така оставаме в ниските чакри и се обвързваме все повече с простото ежедневие.Това не е винаги отрицателно,но когато натрупването стане голямо и нямаме практика да изчистваме това програмиране,започваме да се превръщаме в смесица от чуждите влияния дошли от музиката и речта,която слушаме.Звукотерапията и лечебното пеене рестартират и заглушават множеството гласове,които се опитват да ни превземат.Използвайки силата на мантрите и космическите инструменти ,се връщаме към изначалното ни чисто състояние на връзка с божественото и безкрайната реалност,напомняйки ни,че сме част от нещо по- голямо и значимо от ежедневните ни човешки дерзания.

 

Какво е включено в цената:

– две нощувки в двойна стая в ритрийт център Тринити в Априлци

– 2 закуски , 2 обяда и 2 вечери – вегетарианско меню

– 2  асана йога практики, Мантра йога и лечебно пеене, 2 вечерни медитативни практики със звукотерапия с 3 гонга и 15 Тибетски купи и други инструменти.

–  беседа за философията на йога , значението на звука и връзката му с чакрите.

-Измерване на аурата за всеки участник с Аура Камера.

 

Кога: 20-22 Април 2018

Къде: Тринити ритрийт център, с. Априлци

 

Програма:

ДЕН 1: петък 20.

18:00-19:00 Пристигане и настаняване.Време за Аура камера

19:00 – 20:00 – Вкусна Аюрведична вегетарианска вечеря

20:30 – Звукотерапия и медитация с 3 Гонга и тибетски купи
ДЕН 2: събота 21.

8:30-9:45 Сутрешна йога + пеене по чакрите.

10:00 – 11:00 – Вкусна Аюрведична закуска

11:30 – 13:30 – разходка, свободно време,аура камера

13:30 – 14:30 – Вкусен Аюрведичен обяд

14:30 – 16:00 – беседа за значението на звука и техники за активиране на гласа. Ом медитация.

16:00 – 18:00 – време за почивка, свободна програма,аура камера

18:00 – 19:00 – Звукотерапия и медитация с  3 гонга и тибетски купи

19:00 – 20:00 – Вкусна Аюрведична вегетарианска вечеря

20:30 – спонтанна програма по желание на групата

 

ДЕН 3: неделя 22. 

08:30-9;45 – Сутрешна Йога с пеене по чакрите

10:00 – 11:00 – Вкусна Аюрведична закуска

11:00 – 12:00 – свободно време,аура камера

12:00 – 12:30 – Дихателни техники за активиране на певческия потенциал и туниране.

12:30 – 13:30 – Вкусен Аюрведичен обяд

14:00-14:30 – Кръг на споделяне и отпътуване/Време за въпроси и отговори

 

Програмата подлежи на промяна в зависимост от желанията на групата и настроението 🙂

Цена: 200 лв.(ранно записване до 10 април) 220лв( след 10 Април)
Водещ 1: Георги Ранчев (Учител по йога, тай масаж терапевт и звуколечител). Георги започва да се интересува от силата на мисълта и окулти практики,още на 14 годишна възраст като целта му е да открие движещите задколисни сили,за да овладее реалността около себе си.Няколко години по- късно,пътя на синхронноста го среща с музиката и започва да прави песни. На 20 с воля и труд ,успява да създаде собствено студио за звукозапис и да започне да свири на много различни инструменти.В последствие разбира,че му е нужно много голям синхрон между двете мозъчни полукълба и пътя го отвежда до йога.Практиката му помага да развие двете половини на тялото ,за да може да свири по- добре и да използва двата си крака и ръце много по- ефективно.Присъства на първото представяне на гонгове в България и това отключва в него ново вдъхновение-Лечебните звукови инструменти.Сега Георги комбинира знанията си по йога,музика и баланс на тялото,за да отвори светогледа на хората към дълбоката връзка между движение,мисъл и звук. Тези 3 на пръв поглед ежедневно присъстващи в живота ни компонента, имат силата да променят целия ви живот,ако са насочени правилно !
Аура диагностик: Стойчо Георгиев Срещата със Стойчо Георгиев ще ви даде възможността да изследвате своята Аура, да проследите взаимовръзката между емоции и болест и да намерите пътя към здравето. Няколко йога практики подтикват Стойчо да промени ежедневието си коренно, в преломен момент от живота му. От тогава практикува йога всеки ден. По естествен път при него достига информацията за Аура камерата и той започва да използва тази технология, за да помага на хората да видят невидимото поле, в което живеят. Стойчо Георгиев е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Разполага с един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек за нарушения, както и чакровата система за блокажи и дисбаланс, което може да ни послужи като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние. От много години се интересува от здравословен начин на живот и се стреми да се развива в духовен аспект. Знанията, които е придобил в търсенето си, е превърнал в Познание, чрез своята лична опитност и прави всичко възможно да помага на хората, които се затрудняват в избора си на посока, като се старае да не се намесва директно в техния Път, а да бъде катализатор на техните процеси. Според Стойчо така необходимата Промяна е много близо и прави всичко по силите си за нейното осъществяване. Любимата част от работата му е контактът с хората, взаимодействието с тях и възможността да обогати личните им преживявания и разбирания по научен и доказан метод.

Вибрациите на гонга и тибетските купи са лечебни, заради наслагващите се звуци ,които създават обертонове,които активират едновременно двете мозъчни полукълба и съзнанието става еднопосочно. Нашите инструменти са ръчно изработени на специални честоти, които влизат в резонанс с човешкото звуково поле и освобождават нехармоничните вибраци в тялото. Когато всичко ненужно е отстранено, остава само чистотата на вътрешния ни глас. В нас изгрява силата на интуицията и се връщаме към нашето естествено състояние на връзка с Висшия Аз.

Единият гонг е тониран на вибрацията на Цветето на живота,съответстващо на сърдечната чакра. Вторият е специално изработен с вибрацията на планетата Сатурн, съответстваща на коренната чакра. Третия гонг е настроен на планетарната вибрация на Меркурий отговарящ и задействащ  5та чакра.