Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/06/2015 - 14/06/2015
Целодневен

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен

Водещ Надя Иванова

Резервирай


ЙОГА – ПЪТЯТ, КОЙТО ВОДИ КЪМ ЦЯЛОСТНОСТ
Дълбоко във всеки от нас е заложен източник на тишина, можем да се обърнем към това непреходно вечно блаженство, което е нашата истинска природа. Йога поддържа тялото, както от вън, така и от вътре – чисто, незамърсено, свещено, за да тече мисълта безпрепятствено и умът да наблюдава какво се случва в тялото. Ако оставим ума на собствените му методи на работа, без да му обръщаме внимание, той създава ограничения и се разкъсва на хиляди различни парченца и енергийни потоци. В последствие забравя, че съществува една фундаментална хармония, съществена за неговата цялостност. Изгубим ли представата за тази цялостност, губим себе си. Практикувайки Йога, ние се връщаме към себе си, преоткриваме нашата същност и в действителност започваме да се обичаме, разбирайки, че не сме отделни от тази цялостност. Целта на Йога е да свърже целия индивид с неговото първоначално блаженство, с неговото изначално сътворение, за да открие истината, красотата и радостта от живота. В основата си Йога е системата, процесът, който свързва индивида с неговата представа за божественото. Мирът и щастието са вътре в нас. Ако насочите енергията, към по-дълбоките аспекти на вашето същество, може да постигнете този мир. Йога предоставя всички необходими средства за това.

Разнообразните практики по Хата Йога, Бикрам Йога, Йога на смеха, Пранаяма, медитации, пеене на мантри (Киртан), енергийни практики, посрещане на изгряващото Слънце, лекциите и игрите ще ви покаже пътя, който води към тази Цялостност.

Йога практиките, лекциите, медитациите, игрите и енергийните практики ще бъдат водени от Надин Низешезин (Надя Иванова). Тя е една от създателките на Холистичен център „Нирвана” в град Казанлък. Завършила е Мениджмънт в Рекреацията SPA и WELLNESS в Икономически университет град Варна, където е специализирала различни подходи за възстановяване на човешкото здраве с множество алтернативни методи на лечение. Надин е квалифициран инструктор по Йога, Бахов терапевт и Майстор Рейки. Провежда също сеанси по Холотропно дишане и Регресионна терапия. Години наред успешно води поредица от семинари за личностно развитие озаглавени „СТЪПКА ПО СТЪПКА КЪМ СЕБЕ СИ”.

Киртан ще бъде воден от Албена Маринова. Тя е завършва курс за йога- преподаватели към НСА. Посещава тренинги и семинара на наши и чуждестранни йога- учители. В момента е преподавател по Йога в Плевен. По професия е дизайнер. Базов принцип на преподавателската и дейност : „ Никога не предавам информация на другите, докато тя не стане продукт на собствения ми опит, навици и умения.”
Киртан е групово пеене, което балансира и пречиства емоциите и пробужда чувствителността ни за преживяването на дълбочината на духа. Чрез пеенето ние можем да се издигнем над вътрешните си конфликти, страхове, гняв и отчаяние и да привлечем подкрепа в живота си. И така да живеем още по- автентично и пълноценно- следвайки пътя на собствената си същност. Когато произнасяме различните имена или мантри на санскрит, ние изразяваме вяра, доверие и преданост към духовните сили, които присъстват в живота ни. И няма значение дали пеем хубаво, дали гласа ни звучи достатъчно силно. По- важно е да пеем с вътрешен фокус- докосвайки се до личния си специфичен звук, който ни свързва с Цялото.

Център „Тринити” в гр. Априлци, ще ни посрещне с приятна, уютна обстановка, здравословна и вкусна вегетарианска и аюрведична храна. Това са смутита със суперхрани, изобилие от плодове и салати, вкусни супи и основни ястия и уникален домашно приготвен, пълнозърнест хляб. Районът е известен като място с много чист и позитивно йонизиран въздух. Можете да разгледате техния сайт тук: http://trinityretreathouse.com/

Програма:
Петък
14:00 – 15:00 Настаняване
15:00 – 16:00 Представяне на програмата.
16:00 – 17:00 Йога на смеха
17:00 – 18:30 Хата Йога – практика
19:00 – 20:00 Вечеря
20:30 – 21:30 Йога, пътя който води към цялостност. Медитация „Вътрешния център”

Събота
6:00 – 7:30 Посрещане изгрева на Слънцето
7:30 – 8:30 Пранаяма (дихателни упражнения)
8:30 – 9:30 Закуска
9:30 – 11:30 Трите Гуни и психическата природа
12:00 – 13:00 Обяд
13:00 – 15:30 Свободно време
15:30 – 17:00 Киртан
17:00 – 18:30 Бикрам Йога – да изхвърлим токсините и излишните килограми от раз!
19:00 – 20:00 Вечеря
20:30 – 21:30 Как съзнателно да работим с енергията за постигане на вътрешен мир и хармония – енергийни практики.

Неделя
6:00 – 7:30 Посрещане изгрева на Слънцето
7:30 – 8:30 Пранаяма
9:30 – 9:30 Закуска
9:30 – 15:00 Разходка до Видимското пръскало
12:00 – 13:00 Обяда е суха храна сред природата
15:00 – 16:00 Заключителна част – кръг на споделяне
17:00 – Заминаване

Участие – 149 лева при превеждане на сумата до 11-ти май и 169 лева след тази дата. За семейни двойки 139лв. на човек при записване до 11-ти май. Крайният срок за записване и заплащане на цялата сума е до 28-ми май.

Пакетната цена е за един човек и включва:
1. Всички практики и лекционни части
2. Вегетарианска, аюрведична храна- две закуски, два обяда и две вечери
3. Две нощувки в център „Тринити”

Моля имайте предвид, че местата са ограничени. Център „Тринити” може да събере общо 20 човека. Разпределението ще става на база на реда на записване. Ако искате да си запазите място, можете да преведете сумата за участие по някои от посочените по- долу начини. В случай на отказване депозитът се възстановява на 100% до 28-ми май. След тази дата депозитът не се възстановява. Молим ви преди превеждането на таксата, да се обадите на посочения телефон, за да проверите дали има свободни места.

Начин на плащане по банков път:
Банка ОББ
IBAN: BG07UBBS80021005764420
Клиентски № 1117122
Надя Георгиева Иванова
Основание за превод- Йога семинар в Априлци

Телефон за контакт:
Надя Иванова – 0893675501

*Моля всеки да си носи постелка за йога, голям найлон (с размера на постелката), леко одеяло, дъждобран, спрей против ухапване от комари, удобни дрехи и обувки за разходките в планината, бележник и химикал за водене на записки.