Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17/09/2021 - 19/09/2021
14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен Записването става директно при водещата на семинара!!! Цена 256 лв.

Водещ Надин Низешезин

Резервирай


Равновесието е здраве, здравето е равновесие!

Йога и Аюрведа са две тясно свързани духовни науки, чиито корени са във ведическата традиция на Индия. Аюрведа е наука за изцелението на тялото и ума, Йога е наука за себепознанието, което може да бъде постигнато при условие, че тялото и умът работят както трябва. Двете дисциплини са се развивали съвместно и винаги са били прилагани заедно. Затова тези, които се интересуват от едната, ще имат полза от приложението и на другата.

Йога и Аюрведа са нещо много повече от физкултура или лечебна система за тялото, както сме свикнали да ги виждаме днес. И Йога и Аюрведа, разглеждат човека като цялост, която се състои не само от тяло, но от ум и душа. И двете се грижат за всичките ни потребности – от физическото здраве и благополучието до разгръщането на нашето висше съзнание. Тази наука е посветена на нашата цялостна природа, на по-висшия ни живот, като духовни и космически същества.

Аюрведа на санкрит означава „наука за живота” или „практика за дълголетие“. Според Аюрведа здравето носи щастие или ако сме здрави, ние получаваме повече щастие и удоволствие от живота. Според нея, ако спазваме определени принципи на хранене и начин на живот, ние не само можем да се предпазим от заболявания, но да живеем по-дълго и здравословно в баланс и хармония със себе си и със света.

Йога е уникална система за здравословен начин на живот, за цялостно развитие и усъвършенстване на личността. Йога е „изкуството да се живее“, но не да се живее изобщо, а да се живее разумно, в добро здраве и дълголетно. Тръгнеш ли по пътя на йога, ти избираш вълнуващо пътешествие към собствената си същност. Йога ще ти даде здраво, гъвкаво и елегантно тяло, но тя не е само това. Йога е начин да потънеш в себе си, да се отърсиш от всички рамки, стереотипи и предразсъдъци и да усетиш истинската си същност.

Само на 2.30 ч. път от София се намира прекрасно райско кътче изключително подходящо за релакс и отдих сред природата. Домакините ще ни посрещнат с вкусна и питателна Аюрведична кухня.

 

Програма:

Петък:

14:00 – 17:00 Настаняване

17:00 – 18:00 Запознаване с програмата и шоколадова медитация

18:00 – 19:00 Вечеря

19:00 – 20:30 „Трите Доши и трите велики космически сили“ – лекция и дискусия

Събота:

8:00 – 9:30 Хата йога – практика

9:30 – 10:30 Закуска

10:30 – 14:30 Разходка до „Видимското пръскало“

14:30 – 16:00 Свободно време, почивка

16:00 – 18:00 Пулсова диагностика и лечение с Аюрведа – индивидуални консултации по желание с предварително записване и допълнително заплащане. (1ч. – 50 лв.)

18:00 – 19:00 Вечеря

19:00 – 20:30 Медитация – „Преодоляване на тревожността“

Неделя:

8:00 – 9:30 Ян йога – практика

9:30 – 10:30 Закуска

10:30 – 13:00 Разходка до туристическа пътека „Кръст“

13:00 – Кръг на споделяне и отпътуване

 

Водещия си запазва правото за промяна в програмата.

Надин Низешезин (Надя Иванова) е основател на „Нирвана плюс – Център за хармонизиране на тялото и душата“ в Самоков и Казанлък. Завършила е Мениджмънт в Рекреацията SPA и WELLNESS в Икономически университет град Варна, където е специализирала различни подходи за възстановяване на човешкото здраве с множество алтернативни методи на лечение. Тя е квалифициран инструктор по Хатха Йога, Бикрам Йога, Йога на смеха, Бахов терапевт, Майстор Рейки и Енергийно изправяне на гръбнак. Провежда също сесии по Холотропно дишане и Регресионна терапия. Завършила курс по Аюрведа и Аюрведична кухня, прилагайки наученото в живота си. Прави индивидуални консултации по Аюрведа и пулсова диагностика. Също така и диагностика с Биоскенер. Създател е на програмата за цялостна трансформация и себеразвитие – „Осем стъпки към себе си“ и енергийните сесии – „Ин и Ян йога за балансиране на 12-те чакри“.

Повече информация за нея ще намерите тук: http://nirvanaplus.net/

 

Участие в Ритрийта: 220 лв.

В тази сума са включени – две нощувки, две закуски, две вечери и всички лекции, практики и медитации.

 

Краен срок за записване до 1 септември на тел. 0893675501 – Надин Низешезин

Записването става след превеждане на 50% от сумата за участие.

Настаняването ще бъде по реда на записване, след изчерпване на свободните места, участниците ще бъдат настанени в съседни къщи.

 

Банка ОББ

IBAN: BG07UBBS80021005764420 – BGN

Надя Георгиева Иванова

Основание: Вашите три имена

 

Преди да преведете сумата, проверете дали има свободни места!

 

Вземете със себе си:

постелка за йога, тетрадка и химикал, удобни дрехи и обувки, дъждобран, репилент против комари и доброто настроение!