Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02/10/2020 - 04/10/2020
16:00 - 14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен Ранно записване до 10 септември - 250 лв./ Цена след това: 270 лв.

Водещ Виктория Сиракова и Катрин (Катерина Борисова)

Резервирай


Щастието започва с това да приемаме себе си и своето тяло с любов и уважение. Как? Като се грижим за него и поддържаме пластичността и мобилността му, като събудим импулс и желание за творчество и вдъхновение от самото движение! Пластиката на тялото и изразяването на себе си чрез танц е особено важна за нас, жените, защото ни завръща към изконната ни природа, източник на нашата сила – женствеността, умението да постигаме целите си чрез баланс и мекота, да бъдем едновременно нежни и гъвкави в емоциите и живота си. Точно като цветята – красиви и на пръв поглед крехки, но способни да устоят и на най-силния порив на вятъра.

Ако усещате, че във вашето динамично ежедневие сте фокусирани единствено върху работата в офиса и у дома и пренебрегвате времето си за почивка; ако усещате, че сте втвърдили телата си, а умът ви е фиксиран върху цел, но колкото и да опитвате, все се блъскате в стена или нещо излиза от контрола ви; ако в комуникацията си с хората се усещате резки, може би това, от което имате нужда, е изграждането на повече физическа и емоционална пластичност.

Този ритрийт съчетава в себе си танцови и здравословни практики, които ще ни отведат отвъд зоната на комфортния дискомфорт, към който сме привикнали и ще достигнем до онова физическо и емоционално състояние на блаженство и щастие от това да се чувстваме себе си в телата си. Резултатът – хармония, приложима във всеки аспект на нашия живот. Ще направим това чрез:

  • Стречинг занимания – нискоинтензивни физически упражнения, прилагани върху скелетната мускулатура, които разтягат и подобряват еластичността както на мускулите, така и на прилежащите им сухожилия. Повишава оптималния обхват на движение на ставите, те укрепват и стават по-малко податливи на навяхвания. Увеличава се гъвкавостта на тялото, издължават се мускулните влакна и се подобрява общия тонус на организма . Най-лесният и полезен начин да понижите стреса, да ускорите метаболизма, да редуцирате появата на целулит и задържането на течности. Ползи Увеличава Обхвата на Движение Повишава цялостно гъвкавостта на тялото Подобрява Координацията на Тялото Поддържа Мускулите в Оптимална Спортна Форма Ускорява Метаболизма Помага на огранизма да се възстанови по – бързо и да релаксира след напрегнато ежедневие или тежки физически натоварвания Намалява риска от травми Профилактика на Преждевременното Стареене на Ставите
  • Ориенталски танци – една от най-древните и най-женствени танцови форми, чрез която ще си припомним да усещаме собствените си тела и да се чувстваме свободни и уверени в тях. Движенията включват и тонизират всички мускулни групи в, като едновременно с това увеличават еластичността ни и помагат за изграждане на правилна стойка. Ще работим фокусирано върху укрепването на няколко зони от тялото: тазово-коремна област, гърди, гръбначен стълб и ръце, като включим осъзнато дишане при изпълнението на всяко движение за повече изразителност и грация.
  • Творчески процеси – във всяка една от практиките ще бъдат ангажирани въображението и свободата да експериментираме. Творчеството е израз на вътрешната мъдрост и познание вътре в нас, извор на идеи, път към нашата автентичност и уникалност.

По време на творческия уикенд ще събудим импулс за творчество, отвъд страха от провал, ежедневния стрес и оковите на зоната ни на комфорт. Практически ще упражняваме креативността си, ще обогатяваме и развиваме личността си чрез движенията на тялото, ума и душата си. Чрез позитивна психология, медидативни практики, сензитивни игри и релаксации ще излезем от страха да бъдем себе си, подкрепени от защитена среда, която ще си създадем сред уюта на Балкана и прекрасната къща „Тринити“.

За повече информация за събитието и записване – Катрин – 0888/856376

или директно по имейл към Тринити Ритрийт Център: info@trinityretreathouse.com

Цена за ранно записване до 10 септември – 250 лв./ цена след това: 270 лв.

Какво предлагаме?

  • 2 нощувки в уютната атмосфера на Тринити

  • 4 здравословни вегетариански хранения

  • 4 упражнения по ориенталски танци в творческа работилница

  • 4 стречинг и медитативни практики в творческа работилница

  • Фокусирани занимания върху пробуждане и овладяване на женската енергия и експресия

  • Фосукирани занимания върху здравето и правилния постюр на тялото

Местата са ОГРАНИЧЕНИ, групата ще бъде до 20 човека, тъй като целта ни е да създадем уют, споделеност, доверие! Запишете се бързо!

При записване е необходимо да ни оставите капаро в размер на 100 лв, останалата част от сумата можете да донесете направо на място!

Заплащането на капарото става по банков път на

IBAN BG87UNCR70001522612548

Основание: участие в семинар Шахира

ПРОГРАМА

Петък:

От 16:00 до18:30ч. – НАСТАНЯВАНЕ и запознаване чрез забавни игри и разговори

18:00ч. до 19:00ч. – Въведение в магията на танца с Катрин

19:00ч. до 20:00ч. – Вкусна вегетарианска вечеря

20:30ч. до 22:00ч. – Стречинг с Виктория

22:00ч. до 00:00ч. – Време за споделяне и забавление

Събота:

08:30ч. до 09:30ч. – Стречинг с Виктория

9:30 до 10:30 ч. – Ориенталски танци с Катрин – воалът като наш любим

10:30 ч. до 11:30ч. – Вкусен вегетариански брънч

12:00ч. до 13:30ч. – Женска медитативна практика с Виктория – тема вдъхновението

13:30ч. до 17:00ч. – Разходка в планината / Свободно време

17:00ч. до 19:00ч. – Ориенталски танци с Катрин – грация и експресивност, мини хорео

19:30ч. до 20:30ч. – Вкусна вегетарианска вечеря

21:00ч. до 22:00ч. – Творческа практика с Виктория

22:00ч. до 00:00ч. – Време за споделяне и забавление

Неделя:

08:00ч. до 09:00ч. – Стречинг с Виктория

09:00ч. до 10:30ч. – Вкусна вегетарианска закуска

11:00ч. до 13:00ч. – Ориенталски танци с Катрин и женски ритуал

13:00ч. до 15:00ч. – Свободно време и отпътуване

За преподавателите:

Виктория Сиракова е страстен танцьор, който не спира да експериментира с движението. Посветила е себе си на танца и спорта от 4-годишна възраст. През годините изучава художествена гимнастика, балет, popping, индийски и арабски танци, съвременен танц и др. През 2012 г. се запознава с трайбъл фюжън и от тогава обикаля Европа, учейки го от неговите създатели, а по-късно основава първата танцовата общност у нас – K Dance Community за любителите на този стил. Това, което я прави изключително интересен водещ е подхода, който прилага към организиране на тялото, който съчетава, многопластов фокус както към възможностите на различните анатомични системи, така и свързването на тялото в обща материя с пространството.

Катерина Борисова – Катрин е магнетичен танцьор, професионален режисьор и преподавател по ориенталски танци. От детска възраст избира изкуството за свое поприще. От малка изучава балет, народни танци, актьорство. Това предопределя оформянето на професионалния й път в синтеза между театър, кино и танци. Две години се обучава по метода на Гротовски в ипровизационен театър, завършва филмова и ТВ режисура в НАТФИЗ. Страстта й към Изтока я води няколко пъти в Азия, където се влюбва в ориенталските танци, с които се занимава вече 10 години като регулярно посещава мастър класове по света. Катрин изгражда собствен метод на преподаване и въвеждане в магията на танца чрез актьорски упражнения, адаптирани за ориенталския танц, които подобряват сценичното присъствие на практикуващите, освобождават съзнанието от себенаблюдението и непрекъснатата оценка и неусетно пренасочват към магическия момент на самото творческо изживяване.