Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 22/06/2018 - 24/06/2018
18:00 - 14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен

Водещ


Коя си ТИ?

Обществото ни учи, че трябва да си изберем един образ и да се придържаме към него. Казват ни, че трябва да бъдем определен човек, който се облича, държи и говори по определен начин. Казват ни, че трябва да се придържаме към образа, който сме избрали за себе си (или който другите са избрали за нас).

Истината е, че не си длъжна да се съобразяваш с очакванията на другите за себе си. Не е нужно да оправдаваш нечие виждане. Можеш да бъдеш различна във всеки момент без да изневеряваш на себе си. Всъщност, твоята Женска природа изисква да бъдеш различна, за да запазиш автентичността си.

Но как да се чувстваме комфортно с всичко това? Единственият начин е да опознаем всичките аспекти на личността си. По време на този ритрийт ще се срещнеш с четирите архетипни образа на Женствеността и ще се научиш как да ги проявяваш в живота си.

Този ритрийт е за теб,
* ако често забравяш да се грижиш за себе си
*ако срещаш трудности да изразяваш нуждите си
*ако често си свръхемоционална или напротив, не можеш да се свържеш с емоциите си
*ако искаш да опознаеш сексуалността си като свещен израз на женското начало
*ако се чувстваш недооценена
*ако искаш да развиеш способността си да се отпускаш и приемаш даровете на Вселената
*ако искаш да срещнеш себеподобни, с които да споделяш пътя на израстването си

Девойката е символ на невинност и чистота. Тя е неподправена, свежа, емоционална и пряма. Символ на младостта. Тя вярва в приказки и чудеса. В този час ще направим кратка практика с вътрешното дете, ще имаме специална медитация за сърцето и ще изследваме доверието, лекотата и невиността през движението.

Изкусителката е архетип, който често се свързва с негативни образи на свръхсексуални жени, които използват съблазняването като оръжие. Това е много повърхностен поглед върху този архетип, който в сърцето си съдържа невероятна мощ. Изкусителката е онази, която познава своята сексуална енергия и знае как да я използва по креативен и съзидателен начин. Тя не се страхува да изразява себе си, своите нужди и желания и знае каква магия се крие в насладата. По време на този час ще изследваме нашата връзка с насладата, ще направим огнен ритуал и ще събудим съблазнителността в тялото си чрез танци.

Кралицата е архетип, който се свързва със студенината, отдръпването, твърде силната проява на мъжка енергия. Но кралицата е онази, която знае как да се грижи за общото благо, тя има поглед върху голямата картина и не се страхува да взима решения. Нейната сила е в способността й да прави връзката между събитията и на базата на разума и интуицията си да влиза в позицията на лидер. По време на този час ще излседваме дали се чувстваме комфортно, когато трябва да заемем лидерска позиция, ще използваме утвърждения, които да ни вдъхват доверие в собствената ни сила и ще завършим с медитация – поглед върху голямата картина.

Майката е архетипът на грижовността. Тя е подхранващата сила, която не просто дарява нов живот, но и се грижи за него. Майката е символ на изобилието. Тя е тази, която през връзката си със Земята става неизчерпаем източник на енергия и благополучие. По време на този час ще направим практика за почитане на собствените ни майки, както и на Майката Земя, ще изследваме земните ритми и движения и ще усвоим техники за връзка с материалното.

Програма:

Петък 22.06
17:00 пристигане и настаняване
19.30 вечеря
20.30 Кръг на споделянето, медитация за свързване с Вътрешната Жена

Събота 23.06
08:00 – 09:00 – сутрешна йога за събуждане
09-10:00 – закуска
11:00-14:00 – Запознаване с архетипа на Девойката
Основни характеристики и проявления, силни и слаби страни
Медитация за връзка с вътрешното дете
Практика за свързване с мечтателността и наивността
14.00 – 16.00 свободно време за обяд, разходки, сауна.
16:00 – 19:00 – Запознаване с архетипа на Изкусителката
Основни характеристики и проявления, силни и слаби страни
Танци на женската Сила за свързване със Свещената Сексуалност
19:00 – Вечеря
20:00- 21:00 – Запознаване с архетипа на Майката
Основни характеристики и проявления, силни и слаби страни

Неделя 24.06 (Еньовден)
06:00 – Посрещане на изгрева и бране на билки по желание
08:00 – 09:30 – йога практика за връзка с Майката Земя (заедно ще направим мандала от местни цветя и растения)
9:30 – 10:30 – закуска
11:30 – 14:30 – Запознаване с архетипа на Кралицата
Основни характеристики и проявления, силни и слаби страни
Специлна практика за връзка с вътршената Кралица
Затварящ кръг на споделянето
14:30 Отпътуване от център Тринити

Цена на човек: 150 лв (която включва 2 нощувки, 2 брънча, 2 вечери и всички практики)

Водещ: Симона – https://goyogaflow.com/
Мон е майка, писател, йогини, ароматерапевт и танцов експериментатор. Занимава се с йога от тийнейджърството си и танцува от 4 години. Танцовите й практики са събирателна точка за игривостта и мекотата на бели денс и осъзнатото обръщане навътре, типично за йога. Освен Танци на женската Сила, провежда и специални практики по екстатични танци. Мон е една от създателките на ароматния бранд 11 ЛУНИ и е авторът на йога блога Goyogaflow