Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28/06/2018 - 01/07/2018
18:00 - 15:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен 400 лв / обучение; 40 лв / вечер за нощувка със закуска и вечеря

Водещ Петьо Коджабашев

Резервирай


ЗА ВОДЕЩИЯ:

ПЕТЬО КОДЖАБАШЕВ – Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training);ОШО РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО); Сертифициран психотерапевт – „Позитивна психотерапия“ към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP). Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж.

💥За първи път в България Петьо Коджабашев въвежда обучение по Ошо Ребалансинг, на модулен принцип.

❤Казвам се Петьо Коджабашев и съм роден в малко село близо до Велико Търново. Израснах в бедно семейство и детството ми беше много трудно. По- късно, в съзнателния си живот, реших да положа всички усилия, за да мога аз и семейството ми да живеем добре. Това бяха години на тежка работа и много безсънни нощи. Разбира се, това не можеше да остане без своите последствия. Не след дълго започнаха паник атаките, безсънието и куп други натрапливи състояния. Стигнах момент, в който чувствах, че нямам повече сили и рухнах. И в този момент (не)случайно ми попадна книга на Ошо. Бях запленен от нещата, които четях. Пред мен се откри цял един неизвестен свят, за който въобще не подозирах, че съществува. Прочетох я на един дъх и взех решение да отида там – в ашрама при Ошо, за да мога да попия знания от първоизточника. Заминах за Пуна, Индия. Така сложих началото на моята „Одисея“. Започнах ежедневно да медитирам, да правя дихателни и психотелесни практики. Постепенно избледняха и изчезнаха всичките ми болежки. Няколко години по-късно нямаше и следа от паник атаките и нервното разтройство. Виждайки чудодейното въздействие на всички духовни практики, реших да остана и да се обучавам за терапевт. Едни от моите учители бяха Сатиарти, Прем Таруджа, Боди Рей, Дева Пат, Прем Таруна. Прекрасни години на търсене и себеоткриване. Веднага след прибирането си в България започнах моята практика и така до ден днешен, повече от двайсет години. Подадох ръка на стотици хора да стъпят отново на крака и да повярват в себе си и своите възможности. Успоредно с това моят нестихващ, търсещ ум ме тласкаше по пътя на познанието. Сертифицирах се като фасилитатор по Холотропно дишане към GTT (Grof Transpersonal Training) при Владимир Майков и Станислав Гроф. По-късно завърших “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP). В момента не спирам да помагам на хората в търсенето на самите тях👫. Организирам тренинги и ритрити както в България, така и в чужбина. Благодарен съм на възможността да израсна чрез ежедневната ми практика на психотелесен терапевт.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОШО РЕБАЛАНСИНГ ТЕРАПИЯ🙌

Ошо ребансингът е разработен в Индия и e един по-усъвършенстван модел на Вилхем Райх. Свързан е с движението на всички енергии в тялото и е известен като „Формулата на оргазма“.💫 Тялото на човек има памет за всичко, което се случва с него в продължение на целия живот.
В Ошо ребансинга съществува последователност от десет сесии👐, която позволява постепенно да се въздейства върху тялото, започвайки от повърхността и преминавайки в дълбочина. Същността на десетте сесии може да бъде разделени на три групи. Три подготвителни, четири дълбинни и четири интегриращи сесии. Подготвителните сесии са за запознаване на клиента с неговото тяло.
* 💢 Темата на първата сесия е „Отваряне на дишането“. Тя включва дълбок масаж на гърба, гръдния кош и врата. Основната жизнена енергия, дейност и творчество, получаваме от дишането си.
* 💢Темата на втората сесия е “Връзката ни със земята“. В нея се отделя особено внимание на краката. Наричаме я заземяване. Тук работим с мускулите на бедрата, прасците и глезените.
*💢 Темата на третата сесия е „Отношенията“. По време на нея ние работим главно със страните на тялото – външните повърхности на бедрата, страните на гръдния кош, раменете, предмишниците и страните на шията. С тази сесия завършва преходът към дълбините сесии
* 💢Темата на четвъртата сесия е „Контрол и предаване“. Тук работим главно с вътрешната страна на краката и бедрата, тазовото дъно и кръста. Това от своя страна помага да се задвижи потокът на енергията към центъра на тялото.
*💢 Темата на петата сесия е „Усещане за корема“. На тази сесия в центъра на вниманието е взаимодействието и баланса на мускулите на корема и кръста. Състоянието на тези мускули определя позицията на таза, позата на тялото.
* 💢 Шестата сесия е „Отваряне и въздържане „. Посветена е на гърба на тялото: работи се върху краката, бедрата и особено върху гърба и гръбначния стълб. По време на нея ние продължаваме процеса на балансиране на таза и възстановяване на равновесието между сакралните, цервикалните и лумбалните прешлени.
* 💢Седмата сесия е озаглавена „Центърът на осъзнаването“. Основната работа тук е върху мускулите на шията, главата и лицето. Вратът е мост между тялото и ума. В тази област обикновено се блокират неприемливи от гледна точка на ума силни емоции – агресия, възмущение, болка, страх. В челюстта често е блокиран гневът.
След седмата сесия започват интегриращите сесии. В следствие на задълбочено изучаване на мускулните структури на тялото, ние ги обединяваме в едно цяло. Тази задача се осъществява чрез интегриращите сесии – осма, девета и десета. Интегриращите сесии са винаги творчески и са напълно интуитивен процес. Мога да кажа, че колкото по-малко се намесва ума на ребалансьора и колкото по-малко се стремим „да поправим, излекуваме, коригираме“, толкова по-красиви и удивителни са резултатите.🤷‍♂️
☆💢 Останалите 8, 9, 10 Сесии са интегриращи, завършващи изцяло процеса.💫

КАКВО ЩЕ ВИ ДАДЕ ОБУЧЕНИЕТО ПО ОШО РЕБАЛАНСИНГ ТЕРАПИЯ:👨‍🎓👩‍🎓
– Да давате пълноценни сесии, дълбинна работа с тялото, четене по тялото, да разпознаете особени групи мускули, които задържат напрежението и да разберете как е необходимо да се работи, за да може да се освободят тези енергийни блокажи.
– Да можете да подобрявате осанката, както и състоянието на ставите и мускулите.
– Да се научите по-добре да разбирате тялото си и да достигнете до по-дълбинно съприкосновение с него.
– Да станете по-осъзнати, да бъдете в по-голяма релаксация.
– Да се научите да използвате ръцете си, за да можете да строите мостове от сърце към сърце.
– Обучението е възможност да предложите на своите клиенти една напълно нова, дълбочинна терапия от Изтока👳‍♂️.
– Да придобиете нови терапевтични умения, които биха ви дали възможност за по-добра реализация.
– Този курс може да бъде и за тези, които никога не са работили с тялото, но имат стремеж да станат специалисти в тази област.
При завършване на цялостното обучение по Ошо ребалансинг участниците ще получат сертификат.

ПРОГРАМА
8.00 – 9.30 Йога и пранаяма
9.30 – 10.00 Закуска
10.30 -12.30 Практическо обучение по Ошо ребалансинг терапия
12.30 – 13.30 Почивка
13.30 – 16.30 Практическо обучение по Ошо ребалансинг терапия
18.30 -19.30 Ошо медитация
19.30 -20.30 Вечеря
20.30 -21.30 Сатсанг , Тематична вечер

Цени:
*Цена за Обучение по Ошо ребалансинг терапия – 400 лв.
*Цена за настаняване – нощувка ,закуска и вечеря – 40 лв за вечер

Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.

Какво да направите за да се включите в Обучението:

💥Стъпка 1: Обадете се по телефона или на месинджера на организаторите
💥Стъпка 2: Необходимо е капаро от 100 лв за да потвърдите вашето участие ( Капарото може да внесете след предварителна уговорка с организаторите по телефона или на месинджър)

За връзка с организаторите:
✅ Web: goo.gl/VagdPB
📲 + 359 88 7593528 Petyo Kodjabashev.
📲 + 359 88 7940494 – Клементина Цветкова.