Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/03/2023 - 05/03/2023
14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен Записването става директно при водещите на семинара!!! Тел: 0888530797 E-mail: office@sirmatravel.bg

Водещ Катерина Дукова и Александър Георгиев

Резервирай


Поглед навътре
Ритрийт за свързване чрез звукови и движенчески практики
💚Поради засиления интерес към събитието и успешното първо издание решихме да повторим този магически уикенд, с леки модификации в програмата.
✨Заповядайте да се потопим в лечебната сила на звука, да се свържем с мъдростта на тялото си и със силата на дъха си.
🕺Ще се раздвижим и ще потанцуваме, ще се отдадем на движенчески практики, които ще ни помогнат да изградим по-дълбока връзка със същността си. Ще работим интензивно с дъха, като го изследваме и преплитаме с движението. 🎼Подготвили сме също водени медитации, звукови релаксации, сесии по звуколечение и екстатични танци.
🏡Далеч от високото градско темпо, ще си позволим да притихнем, да релаксираме и да се презаредим с енергия. Ще се отдадем на движението и звука, чрез които ще изследваме вътрешния си свят и нашата връзка с него. Заедно с дъха, те ще бъдат нашите средства за себепознание, заземяване и за изграждане на по-дълбока осъзнатост.
⚒️Като резултат, ще създадем инструменти, които да използваме трайно след края на преживяването ни.
👉Ще потърсим отговори на въпроси, сред които:
❓Коя е зоната ми на комфорт?
❓Колко склонен/склонна съм да я напускам?
❓Къде е моето тяло?
❓От какво движение има нужда моето тяло в момента?
❓Какво се случва с тялото ми докато се движа?
❓Къде е моят дъх?
❓Каква е връзката между дъх и движение?
Какво включва ритрийта?
✔️сутрешни раздвижващи практики
✔️водена медитация
✔️практика за активиране и отдръпване на сетивата
✔️две движенчески практики, вдъхновени от похватите за хореографиране в съвременния импровизационен танц
✔️звукова релаксация
✔️звуково пътешествие, включващо медитативни инструменти и авторски композиции на SOUL1ST (Алекс Георгиев)
✔️две нощувки в Trinity Retreat House
✔️домашно приготвена храна (пълен пансион: закуска обяд и вечеря)
💲380лв.
👉Движенческите практики ще ни позволят да излезем от ума и да насочим вниманието си в тялото.
✨Сред основните ползи, които те носят са развиването на креативност и умения за импровизация.
✨Те ни помагат да създаваме своя уникален почерк и стил на изразяване в света, да се движим по-свободни и да премахнем лимитиращите ни вярвания, свързани със собственото тяло и неговото присъствие в пространството.
✨Едновременно с това, практиките ни позволяват да работим върху свързването с другите по уникален, автентичен начин.
👉Звуковото пътешествие е практика, комбинираща многобройни звуци и инструменти с различни честоти, и вибрации, всеки от тях резониращ с различни части на тялото, и съзнанието.
✨Целта е отвеждането на хората в състояние на пълна релаксация, дълбоко отпускане и свързване с вътрешния свят. Освен инструменти, създаващи лечебните честоти и вибрации, преживяването включва авторски композиции с елементи на етно и съвременна филмова музика, вдъхновени от сакрални практики и древен фолклор.
👉Практиката за активиране и отдръпване на сетивата включва активация на сензориката за допир, аромат и звук.
✨Тя преплита една от основните йогийски практики – пратяхара (практика за оттдегляне на сетивата), с методи за сензорна стимулация (преживявания, активиращи звуковите, вкусови и тактилни усещания и възприятия).
🦋Информация за водещите:
🤸‍♀️Катерина Дукова е преподавател по йога и мултужанров артист. Занимава се с йога от 2010 година, като през 2021 решава да предприеме крачка към преподаването. Води класове по хатха йога, като основен фокус в практиките ѝ е изследването на взаимовръзката между ума и тялото. Личната мисия, която следва като преподавател по йога, е да показва на учениците си дълбочината на практиката, както и красивите места, до които можем да достигнем през нея. Намира за особено интересни взаимодействието между йога, звук и достигане до състояние на пълна релаксация.
В амплоато си на артист, Катерина е част от трупата на Театър на сетивата София, а в последната година е силно мотивирана да използва танца и движението като инструменти за себеизразяване. В артистичния ѝ арсенал са включени както театъра и танца, така и рисуване, писане и пеене. Вярва в безкрайния творчески потенциал на всеки един от нас и чрез работата си се старае да провокира неговото използване.
🧔‍♂️Александър Георгиев е мултижанров композитор, артист и музикален продуцент. Известен под артистичния псевдоним SOUL1ST, Алекс комбинира филмова музика с етно елементи и съвременно звучене с ритуални такива. Музиката му може да бъде описана като музикално пътешествие, което създава образи и отвежда въображението до нови измерения. Тя е подходяща както за екстатични танци, така и за дълбоко, медитативно, звуково изживяване. Като творец, той е силно свързан с лечебната сила на звука и следва мисията си да я разпространява.
Алекс също е от екипа на Театър на сетивата София, където освен в сетивните и перфомативни направления, взима активно участие в композирането на музика за спектаклите и създаването на звукова среда. Той също така участва в музикални импровизации на живо, изследващи възможностите на звука и въздействието му върху състоянието на човека. За него музиката е генератор на емоции, стимулатор за въображението и средство за трансформация на състоянието.
⚠ Подробна програма получавате след като се запишете за ритрийта.
⚠ При записване ще получите списък с необходима екипировка.
⚠ Събитието ще се проведе при записани минимум 12 души.
⚠ Краен срок за записване е 20.02.2023г.
📌За повече информация за лагера и допълнителните активности не се колебайте да ни потърсите.
☎Свържете се с нас на:
тел: 0888530797
E-mail: office@sirmatravel.bg
✨ „Дивото зове“ е агенция за пакости, която предлага лагери и преживявания за любители на спорта и природата.
🔊 Събитието се организира съвместно с туроператорска агенция „Сирма Травeл“