Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/03/2022 - 06/03/2022
16:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен Записването става директно при водещия на събитието! 425 лв Таруна - 0876335569

Водещ Таруна

Резервирай


Здравейте скъпи йоги, поради големият интерес и невъзможността много хора да се включат в есенният ритрийт имам удоволствието отново да Ви поканя да се включите в ритрийт – Ащанга Виняса: Как да култивираме сила! От 3-6 март ще имаме възможност заедно да се потопим в дълбините на Ащанга Виняса..
Темата на този ритрийт ще е „Как да култивираме сила“, като в серия от работилници и практики ще можем да разгледаме спецификите на постройките на силовите асани и движения и да се научим как да развием силата си, чрез специални упражнения и прогресивен подход, с които да изпълняваме скоците напред и назад с контрол. Овен това ще разгледаме някой от по-трудните виняси в първа и втора серия и ще научим основите на стойките на ръце.
Събитието е подходящо както за напреднали така и начинаещи ученици, които има основа но искат да добият повече опит и знание за метода на ащанга.
Ще имаме специална програма, която в 4 пълни дни ще включва:
– 3 Mysore практики
– 1 водена
– практики за развиване на сила
– работилници, в които ще разгледаме различни важни детайли в силовите елементи от практиката на Ащанга
– медитация с тибетски купи
– сатсанг (обсъждане на йога философия)
– сесии въпроси и отговори, в които може да получите отговор и насоки за нещата, които ви затрудняват на постелката и извън нея
– пеене на мантри
– КИРТАН мантратра медитация
НАСТАНЯВАНЕ И ХРАНА:
– 3 нощувки в Тринити Ритрийт Център
– 2 основни хранения на ден – брънч и вечеря
– храната е здравословна веган и вегетарианска
– менюто е винаги разнообразно и вкусно !
Атмосферата във Тринити Ритрийт Център е много подходяща за йога ритрийт поради, спокойствието, чистият въздух, красивата природа и прекрасната зала.
ДАТИ:
3-6 март
ЦЕНА:
Записване до 5ти февруари:
395 лв.
Записване след 5ти февруари:
425лв.
За резервации трябва да внесете капаро на сума 100лв. по банков път или с лично предаване. Капарото може да се върне до 2 седмици преди началната дата при уважителна причина !
Местата са ограничени и почти половината вече са запълнени !
*Цената не включва транспорта, но ако имате нужда ще ви помогнем да се организирате със споделен транспорт.
КОНТАКТ за информация и резервация:
тел. 0876335569
и-мейл: info.tarunayoga@gmail.com
или на лично съобщение в страницата „Taruna Yoga“
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАКТИКИТЕ И РАБОТИЛНИЦИТЕ:
Майсор клас – е традиционната форма на изучаване и преподаване на Ащанга виняса. Това е най-добрият начин да получите всички ползи от тази невероятна практика, лични насоки, внимание и асистенции.
Воден клас – той се води под ритъма на традиционно санскритско броене, което обозначава всяко едно движение и дишане. Това е най-добрият метод на научите повече за правилната последователност на движение и дишане, което се нарича „Виняса Крама“. С помощта на този метод можете да трансформирате вашата практика в активна медитация
Философия / Сатсанг – ще обърнем внимание на йога философия по време на специални сесии, в които ще разгледаме практичните аспекти, които са тясно свързани с нашият живот и ще поговорим как да приложим йога извън постелката.
–––––––––––––––––––––-
ЗА УЧИТЕЛЯ
В началото на двайсетте си години, след като завършва университет и прекарва известно време в САЩ работейки в развлекателният бизнес, Тодор Тодоров Таруна се чувства вътрешно неудовлетворен, въпреки че е имал много добър живот според социалните стандарти. Търсеки позитивна промяна тогава той решава, че трябва да стана вегетарианец. През 2012 г. той се запознава с Емил Гавраилов – е един от първите йоги в Българи йога започвайки да практикува йога още от 60-те години на миналия век, който става негов първи негов учител по йога. Те прекарват много часове всеки ден, практикувайки асана, пранаяма, походи в планината, обсъждайки заедно йога философия. По този начин искрата на йога се запалва в сърцето на Таруна и йога става негов начин на живот. По-късно той се премества за известно време в София и се запознава с интегралната система на Сатянанда йога, което му дава още по-дълбоко разбиране за йога не само на постелката, но повече като цялостен начин на живот.
В края на лятото на 2013 г. той замина за две седмици в Център за здравословен живот Vita Rama, за да води йога практики и става постоянна част от проекта. Там той се среща с Ел Фрийгано (Христо Христов), който го запознава с практиката на Ащанга Виняса през 2015 г., а след това в началото на 2016 г. той заминава за първото си пътуване, за да учи от източника на ащанга виняса в KPJAYI Майсор, Индия. Оттам нататък той пътува всяка година до Майсор в продължение на няколко месеца, за да учи при учителя си Шарат Джойс, който е водещият учител в линията на Ащанга. По време на многократните си пътувания до Индия той пътува и посещава много от най-светите места в Индия като: Джаганат Пури, Вриндавана, Маяпур, Удупи, Гокарна, Шрирангапатна, Мелкоте, Кароли, Талакавери, Пандрупура, посещава също Джайпур, Гоа, Делхи, Калкута и още.
Таруна практикува и се обучава с някои от най-добрите учители в ащанга виняса като Сарасвати Джойс, Петри Райсeнен, Марк Робъртс, Дипика Мехта и други, но най-основните му учители са Марк Дарби и Джоан Дарби, които са едни от първите и най-добри ученици на К. Патабхи Джойс. С тях той изучава в дълбочина първа и втора серия, включително асистенции, анатомия и философия, като по настоящем практикува цялата трета серия известна като “стира бхага”.
Завършил е различни курсове по мобилност, гъвкавост и FRC – функционално кондициониране. Той също изучава йога философия в колежа по Ведически науки в Англия и завършва 3-годишен курс по Бхагавад Гита, Упадешамрита, Ишопанишад и други йога писания под ръководството на Бхакти Прабхава Свами. През 2017 г. той получава духовно посвещение в Брахма Мадхва Гаудия сампрадая от Шачинандана Свами, който му дава името Таруна Кришна Даса.
През 2017, 2018 и 2019 той води Майсор програма в Тристана Ащанга йога София и прави ежегодни йога ритрийти наречени „Йога Дхарма“, в които се опитва да представи йога като начин на живот, от който има безбройни ползи, преминаващи отвъд физическото ниво, през психическото, достигайки до самата сърцевина на нашето същество – душата. Освен това той организира множество семинари, в който разглежда в дълбочина различни аспекти на асана, пранаяма, виняса, йога философия, мобилност и гъвкавост.