Moкша се среща с йога преди почти 20 години. От 2001 г. интезивно се обучава и пътува по света. Той изучава аюрведа и китайска медицина. Международно сертифициран преподавател е по Крия – хатха йога и пранаяма и е завършил курс „Yogic studies 1 & 2” към Бихарската школа за йога. Духовното си име официално получава на кумбха мела в Харидуар (Индия) през 2010 г. През годините учи и практикува с различни йога преподаватели, като се вдъхновява от всички, без да подръжава на някого. Най-силно влияние му оказва учението на Бабаджи за Крия Йога и Тантра, което и до ден днешен е сърцето на духовната му практика.Мокша активно развива неконвенционалната рехабилитация в България. Има магистърска степен по Медицинска Рехабилитация към МУ София.

Мокша е сертифициран юмейхо терапевт, 3-та степен. Юмейхо учи под ръководството на Лука Докузанов, Ига Сорин, Николай Христов, Валентин Мирчев.

Специалист е по Остеотай и квалифициран на международно ниво преподавател по Тай масаж. Остеотай учи от създателите му Арно Л`Ермит и Давид Лут. По настоящем е международен асистент на Давид Лут, с когото работи повече от 6 години.

От години се занимава и с китайска медицина, на която се обучава при проф. Зоя Горанова.

„Още от самото начало на практиката си имах деликатното усещане за дисбаланс, който макар и трудно доловим, се беше установил дълбоко в мен. Колкото и да се стараех все не успявах да балансирам трайно лявата и дясната си страна. Усещах, че ми липсва нещо, тъй като въпреки усилената практика не можех да балансирам двете страни на тялото си. Търсех метод, който да отиде там, където йога не можеше. При различни опитни масажисти опитвах различни подходи, всичките до един чудесни, но те не можеха да достигнат дълбочината, която търсех. Юмейхо (японската хиропрактика) беше първото голямо откритие по пътя на мануалната практика, което силно повлия на представите ми по отношение на баланса в тялото и начините за възстановяване и поддържане. Щом усетих този специален източен масаж, веднага разбрах, че това е методът, който искам да прилагам и да ми бъде прилаган като допълнение към практиката на Йога.

С течение на годините установих, че някои хора имат нужда от подготовка за по-сериоизноте мануални техники и това ме насочи към другата ми специалност и професионална любов – Тай масажа, а в допълнение и Остеотай терапията, която съчетава принципите на съвртеменната кинезитерапия и остеопатия с Тай масажа.Тази съвременна форма на физическо и енергийно въздействие чрез допир, се превърна в основен елемент на терапевтичната ми практика. Наборът от техники, с които борави Остеотай терапията е изключително голям. Индивидуалният подход е задължителен. Промяната се търси на много нива, като най-важното е да се открие причината за проблема.

За траен резултат и затвърждаване на постигнатото на физическо и психо-емоционално ниво постепенно развих и индивидуална йога-терапевтична програма, която предлагам на пациентите си. Тя е базирана на упражнения от йога и кинезитерапия. Според индивидуалните нуждите добавям основни физически, медитативни и дихателни техники.

Още от най-ранна възраст винаги съм искал да се науча да „слагам игли“. Много преди дори да се захвана с Йога ми е било интерсно, как може с няколко игли да излекуваш човек? Отне ми години на подготовка и търсене, докато най-накрая намерих преподавател, с който да си имаме доверие. Безкрайно съм задължен на проф. Зоя Горанова, че ме посвети в Китайската медицина и, че ми отвори вратите към това древно познание. Не мога да се сетя за по-подходящо и кратко определение за Китайската медицина от „изящно“ и „ефективно“. „

Мокша