Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 13/11/2020 - 15/11/2020
16:00 - 14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен 250 лв

Водещ Кристина Хаджиева – Према Дая и Мила Банкова


Натурална гинекология, йога, медитация и лечебни практики за Утробата.

Утробата е център на нашата женска сила и храм на нашата сексуална и творческа енергия. От нея извира гласът на интуицията ни и пак там се съхранява мъдростта на нашите предшественички. Тя носи потенциала да канализира и подхрани великото чудо на Живота, тя е и изворът, от който се раждат и всичките ни мечти и проекти.

В това магично преживяване навътре към нашата женственост, ще изследваме заедно и ще се запознаем с алтернативни на съвременната медицина методи да лекуваме и пречистим Утробата на физическо, емоционално и енергийно ниво. Ето какво ви предлагаме:

 • Лекционен курс по Натурална Гинекология

 • Суджок терапия и Арвиго масажни техники за хормонален баланс и заболявания на репродуктивните органи / гърди.

 • Лечебни женски парни бани “Нежно биле”

 • Йога за свързване с утробата

 • Медитации и практики за пречистване на енергийни и емоционални блокажи

За практиките

Виняса Флоу Йога:

Ще изпълним плавна и преливаща серия от асани, водени от дъха, които ще ни потопят в състояние на осъзнатост и блаженство. Серията включва специално подбрани пози, дихателни техники, бандхи, мудри и визуализации, имащи пряк ефект върху ендокринната ни система и добрия тонус на жената. Ще се запознаем и с пози от йога, подходящи за различните етапи на женската менструация и жизнен път.

На по-фино ниво практиките, които ще споделим, работят за първите два енергийни центъра. Първи енергиен център на корените и връзката ни със Земята, който на физическо ниво е свързан с йони. Втори енергиен център на сексуалната и креативна енергия, отговарящ за матка и яйчници.

Чрез тази серия целим да пречистим енергийните блокажи, които пречат на потока на жизнената енергия. Блаженството и любовта идват, когато се оставим и потопим в Шакти- женската креативна енергия.

Медитации:

Ще използваме различни дихателни и медитативни техники за възстановяване на любящата връзка с Утробата, за пречистване на травми и токсични взаимоотношения от миналото и за свързване с женската ни сила

Лекционен курс по Натурална Гинекология

Ще разгледаме един по-задълбочен и холистичен подход за лекуване на заболявания на женските полови органи, на вашата сексуалност или на женската ви същност. Как да се справим с хормоналните проблеми и да бъдем здрави жени, които се радват пълноценно на пътуването, наречено живот? Какви техники и билки да използваме и каква храна да ядем според периода на нашия менструален цикъл? Как да се лекуваме сами, да опознаем себе си, да не се страхуваме от гинекологичните заболявания и да вземем хормоналния баланс в ръце?

Нашият менструален цикъл е един от основните измерватели на нашето здраве като цяло. Ще се запознаем с един по-различен от общоприетия и познатия ни мироглед за менструацията, ще се потопим в света на южноамерикански практики за изцеляване и възстановяване на величието на нашите Утроби, ще се докоснем до родните билки, етеричните масла и хранителни продукти, които да използваме за гинекологични проблеми и по този начин да избегнем синтетичните лекарства, които увреждат дълготрайно нашата ендокринна система и здраве.

 • Женска парна баня, су джок и масажни техники за гърди и Утроба

 • Ще се научим как сами да прилагаме техники за самопомощ:

 • Моксотерапия и лекуване със семена по системата су джок.

 • Арвиго масаж на гърди и на коремна област за хормонален баланс и лечение на заболявания при жената.

 • Женска парна баня – известна също и като Йони стиминг, това е практика, в която жената наслаждава на билкови пари, обливащи и лекуващи нейната Утроба.

 • Докосващи само външните й части, силата на билките прониква дълбоко през влагалището, където има лечебен ефект върху шийка, матка, тръби, яйчници. Ще използваме женските парни бани на Нежно биле.

Водещи:

Кристина Хаджиева – Према Дая практикува йога от 12 години. За нея йога е пътят на истината, на любовта и на свободата, който следва с отдаденост и преклонение пред неговата лечебна сила. Завършва обучевието си за йога преподавател в Ришикеш, Индия. Посещавала е семинари и практики в България, Индия, Непал, Бразилия, Испания, Англия. През последните няколко години преподава Прана Виняса йога и работи като холистичен терапевт в Бразилия и България.

Дипломиран психолог е и има инициации и обучение в методите на Рейки и Theta Healing. Занимава се с с арт-терапия, рисуване и медитация върху мандали .

В практиките си съчетава мъдростта на Изтока и познанието на Запада и преподава с много любов към Живота и с уважение към традициите

Мила Банкова е завършила междукултурно сътрудничество и антропология, а понастоящем е докторантка с тема “Женско здраве и женско тяло” към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Занимава с натурална гинекология и е създател на Нежно Биле – инициатива за самолекуване чрез натурални методи и продукти. Живяла е 12 години в Амазонската джунгла на Перу, откъдето тръгва и интересът й към света на лечението и фитотерапията. Там има възможност да се запознае с местни шамански практики и да се докосне до света на билколечението. Сертифицирана е от международната су джок академия.

Цена– 250 лв

 • Включва всички практики и материали,

 • 2 нощувки в Тринити ритрийт хаус

 • Вегетариански закуски, обеди и вечери.

 • Не включва транспорт.

Записването става само след  предварително заплащане на депозит от 120 лв.

За записване и информация моля напишете трите си имена и телефонен номер на premadaya.yoga@gmil.com или на neznobile@gmail.com 

ПРОГРАМА

Петък

16.00 –Пристигане и настаняване

17.30-18.30 кръг на запознанство и споделяне

18.30-19.30 дихателни техтики, мудри и медитация за свързване с утробата

19.30-20.30 Вечеря*

20.30-22:00 Женска парна баня – церемония

Събота

9.00-10.30 Йога и медитация за пречистване на утробата

10.30-11.30 Закуска

11.30-13.30 Обучение по натурална гинекология

13.30-14.30 Обяд*

14.30-17.00 свободно време/разходки

17.00-19.00 су джок и масажни техники за хормонален баланс

19.30-20.30 Вечеря

20.30-22.00 Сензитивни игри за свързване с центровете на Женската сила и арт-терапия

Неделя

9.00-10.30 Йога и медитация

10.30-11.30 Закуска

11.30- 13.00 Ритуал за Майката Земя

13.00-14.00 Обяд

14.00-15.00- отпътуване

Очакваме ви с радост на това блажено и лечебно пътешествие към Утробата Лечителка.