Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 13/10/2022 - 16/10/2022
14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен Записването става директно при водещите на семинара!!! 0876 999 586 записване арх. Александър Петличков, a.petlichkov@gmail.com Ранно записване до 22.09: 430 лв. Редовно записване след 22.09: 480 лв.

Водещ арх. Александър Петличков и Кирил Йорданов


МЕДИТАЦИИ ВЪРХУ ЧИСТОТО СЪРЦЕ

Ащанга Виняса йога
Пранаяма – дихателни практики
Санкалпа – формулиране на намерение
Мантра Джапа – медитация върху ментални вибрационни формули
Мауна – вътрешна работа в тишина
* * *
13 – 16 октомври, Априлци
Тринити Ритрийт Център
* * *
Древната мъдрост на Упанишадите ни учи, че можем да познаем природата на Абсолюта или Висшия Аз, живеещ в пещерата на сърцето, чрез вяра, медитация и концентрация.
За да се превърнем в безпристрастни свидетели на Творението, свободни от двойствеността на съществуващо и несъществуващо, трябва да достигнем до чистата природа на Върховния Аз.
🕉️
Йога Шастра (древните свещени текстове) посочват, че Бог живее в духовното ни сърце под формата на светлина, но тази светлина е покрита от 6 отрови:
кама, кродха, моха, лабха, матсаря и мада (желание, гняв, заблуда, алчност, завист и мързел).
Когато йога практиката се поддържа с голямо усърдие и отдаденост в продължение на дълъг период от време, огънят на духовната дисциплина води до вътрешно пречистване.
🔥
Топлината, генерирана от нея, изгаря тези отрови и светлината на присъщата ни вътрешна божествена природа заблестява. Това формира практическата и философска основа на Ащанга Йога, както е била преподавана от Шри К. Патабхи Джойс в традицията на Адвайта Веданта и мъдростта на Упанишадите.
⚡
Споделяме една интензивна програма, която ще ни позволи да работим изключително и само с класически йога методи.
Асана практика в традицията на Ащанга Виняса йога. Автентични Пранаяма техники за пречистване на нервната система на фино ниво.
Изграждайки стабилна физическа и енергийна структура ще насочим вниманието към работа със съзнанието чрез класически методи за концентрация.
Формулирането на Санкалпа / намерение ще бъде вплетено в медитативни практики базирани на работа със свещени формули.
На този интензивен лагер ще добавим и техники за отдръпване на сетивата и култивиране на вътрешна тишина / Мауна като логично въведение във висшите разклонения на Ащанга йога – Пратяха, Дхарана и Дхияна.
Винаги търсим баланс между усилието инвестирано в сериозна практика с усещането за лекота и свобода.
💖
За да постигнем хармония, ще сме в постоянна връзка с природата и ще завършваме с деликатно поднесена програма от музика, танци и свещена Какао церемония, в които всички ще вземат участие, според своето желание и възможност.
Подробна програма ще бъде предоставена на участниците при началото на събитието.
___
📍 Тринити Ретрийт Център
🐣 Ранно записване до 22.09: 430 лв.
🧑 Редовно записване след 22.09: 480 лв.
🙏 Участниците в предишни ни събития получават 10% отстъпка.
🥗🤸‍♂🧉 В цената са включени две вегетариански хранения на ден:
брънч и вечеря, чай, всички практики + свещена какао церемония.
⚠️ 🛺 В цената не е включен транспорт, но всеки желаещ може да се включи тук с коментар, за да организираме ЗАЕДНО траспорта!
☎️ 0876 999 586 -> записване
арх. Александър Петличков
a.petlichkov@gmail.com
___
🔱
Кирил Йорданов
* Sharath Yoga Center, Mysore India
Authorized Level 1 *
През 2017 г. Кирил става първият българин, оторизиран от Шарат Джойс в Майсор да преподава и да предава знанията си за метода на Ащанга йога. Той получава инициацията си в Ащанга йога на остров Крит през 2014, преминавайки първото си 120 часа обучение с Кристина Каритину.
След това посещава 5 поредни години института KPJAYI в Майсор, Индия и получава благословията на Парамагуру Шарат Джойс да преподава традиционния метод на Ащанга йога през 2017 (KPJAYI Mysore Authorized Level 1).
Три поредни сезона (2017-19) Кирил има изключителната чест да асистира на Гуруджи Шарат Джойс в Шалата – Института KPJAYI, днес вече познат като Sharath Yoga Center в Майсор, Индия. Това преживяване естествено води до дълбоко осмисляне на метода и неговото предаване.
Паралелно с ежегодните посещения и практика в Майсор, Индия, Кирил преминава и 200 часа интензивно обучение с Ричард Фрийман и Мери Тейлър в Боулдър, САЩ. Пътува и 5 пъти за по месец в Токио, Япония, където практикува и изучава асистиране в Асана с КРАНТИ (Ренато Либонати).
Кирил е истински ентусиаст по отношение на Ведическата култура и философия, наречена Sanatana Dharma – вечен път или морално задължение. В Индия той изучава Мантра, Санскрит и Ведическата философия на Упанишадите с Брамини и Санскрит учени, винаги когато има възможност. Когато е в България или пътува , Кирил се опитва да поддържа тези практики, които допълват и усилват трансформиращата сила на Ащанга Йога.
Между 2016 и 2020 Кирил е преподавал Майсор стил класове и е водил Ащанга йога семинари в Китай, Япония, Боливия, Еквадор, САЩ и Германия.
ASHTANGA YOGA 🔱 KIRIL YORDANOV
Кирил има удоволствието да води своята традиционна Ащанга Виняса Йога програма в Сантоша Лозенец, София. Сутрин – Майсор стил и вечерни водени практики.
Актуален график на практиките:
santoshayoga.eu
🔱
🔸🔸🔸
Арх. Александър Петличков
* RYT 200HR Certified *
Архитект и фотограф, Александър е RYT 200 Сертифициран преподавател по йога, като провежда различни музикални и водени медитации.
Той завършва обучението си в Индия при Dr.(Hc)Balasundara Srinatha, B.N.S Iyengar и Yogi Anand, като преди това посещава различни страни в Азия, където черпи вдъхновение от местните духовни традиции.
Освен йога практики той води Киртан мантра медитации, екстатични танци и какао церемонии.
Алекс има опит в здравословното хранене и приготвяне на различни сурови храни. Повече за Александър и неговото творчество може да научите в личния му сайтове: