Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 15/10/2021 - 17/10/2021
17:00 - 14:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен 210 лв

Водещ Мокша

Резервирай


В този модул ще разгледаме в детайли практиката на асани като подвижна медитация. Ще обърнем внимание на основните принципи при изпълнението на асаните, как правилно да стуктирираме практиката си и как да надграждаме в позите. Ще обърнем внимание на основните групи асани, но най-вече ще работим над това как да използваме вътрешния фокус (дрищи).

Това което отличава асаните от гимнастиката е работата с въртешния фокус и жизнената сила, скрита в дъха. Тези два елемента превръщат практиката на асани в духовна практика. За това не ни е нужно да сме перфектни атлети, нито да сме супер гъвкави. Всеки, независимо от физическите си възможности, може да превърне изпълнението на асани в духовен процес.

Този модул ще позволи на начинаещите да се научат как по-добре да изпълняват асаните, без опасност да се наранят. Ще научат важни детайли за безопасното и постепенно навлизане в позите, и градацията към по-трудни асани.

По-опитните практикуващи ще могат да ревизират познанията си и да добавят съществения елемент, как асаните да станат “сева” – служба на Висшия порядък във вселената, която да трансформира тях и средата, в която практикуват.

За участие в семинара не е необходима предварителна подготовка.

Водещият Мокша се занимава с Йога и Медитация от 20 години. Голямата му страст е Крия Йога. Обучавал се е с Бихарската школа по Йога в продължение на 2 години. Има поглед над много от древните и съвременни течения в йога.

Мокша е кинезитерапевт и магистър по медицинска рехабилитация. Той е професионален терапевт с повече от 10 години опит. Занимава се активно и с китайска медицина.

Опитът на Мокша с различни патологии, наранявания и тяхното лечение е много голям и с радост ще го сподели с участниците в семинара, за да стане тяхната практика безопасна и задълбочена.

Начинът на водене на Мокша е систематичен и плавен. Семинарът е основно практичен, но ще се обърне внимание и на основни теоретични елементи. Ще има възможност за въпроси и отговори.

Цената включва настаняването, всички хранения и практики.

Няма организиран транспорт, но съдействаме на тези, които нямат собствен.

За допълнителни въпроси и записвания:

0894488804

info@trinityretreathouse.com

Програма:

Петък
17:00 Пристигане и настаняване

19.30 Вечеря

20.30 Запознаване, вечерна практика, обсъждане на програмата, теория на асаните.

Събота

08:00 – 10:00 Йога и медитация – първа сесия / Виняса

10:00 – 11:00 Закуска

11:00 – 12:30 Теоретично практична част с акцент върху вътрешния фокус (дрищи). Как да подобрим практиката на асани с помоща на дишането? Физиология на асаните. Безопасност. Надграждане в позите.

12.30 – 16:30 Свободно време за обяд, разходки и почивка.

16:30 – 18:30 Йога и медитация – теоретично-практична втора сесия / Седящи и обърнати пози

19:00 – Вечеря

20:00 – Сауна и/или групова практика в залата.

Неделя

08:00 – 10:00 Йога и медитация – трета сесия / Изненада 🙂

10:00 – 11:00 Закуска

11:30 – 12:30 Въпроси и отговори

14:00 – Отпътуване от център Тринити.

Програмата е ориентировъчна. На място са възможни известни промени, според динамиката и нуждите на групата, и съвместния процес.