Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 05/01/2017 - 08/01/2017
18:00 - 16:00

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен 330 евро

Водещ Виргиния Захариева

Резервирай


За втори път в България между 5-8 януари 2017 в Априлци /Троянския Балкан/ в“Тринити” https://trinityretreathouse.com ще се проведе Будистката практика Киолче.

 

Водещи са Ганга Кординг и Кудай  – ръкоположени в този процес след дългогодишно  обучение в Корея.

 

Какво е Киолче?

Разликата между седящата медитация Випасана – класическата медитация сътворена от Буда и Киолче, е че Кьолчето е структура, която подкрепя всеки наш миг, докато се придвижваме все по-дълбоко в настоящето като включва: седене тихо в ЗАЗЕН, Дзен ходене, Мантруване, хранене,което следва определен ритуал, прострации и работа със Дзен Коани. Досущ като в суровите условия на будистките манастири.  Но Кьолче  също е структура, пълна с любов и светлина. Може да се разглежда и  като утроба, която ни позволява да да се отпуснем и да почиваме в себе си. И въпреки, че този ритрийт е в тишина, случва се в него да има и много смях, особено по време на ритуализираните хранения

Който веднъж е правил Кьолче, се връща към този процес:

Заради възможността да се срещне със себе си без посредник, в защитена среда и заради чистата радост от споделената тишина.

В класическия Дзен има Учител или наставник, който води практиката и Зазен като поддържа линията на   приемственост в дхарма, която стига назад във времето чак до Буда.

В Кюлче наставникът удържа структурата, за да могат Дзен студентите да бъдат отпуснати и в същото време будни в настоящия момент. Наставникът проверява състоянието на ученика, чрез задаването на Коан по време на ежедневната им лична среща. В Кьолче учителят е нещо като помощник, който седи, ходи, яде и  мантрува с участниците.

Всички са заедно, седят, нищоправят и слушат шума от никнещата трева… или падането на снежинките.

Добре е да сте пристигнали в Априлци до 17 часа на 5 януари.

Как да стигнете? – Вижте картата в контакти в сайта на https://trinityretreathouse.com

Процесът ще приключи неделя ранен следобед.

Моля носете си дебели чорапи, обувки за ходене в планината, удобни, топли дрехи. По време на този процес ще бъдете в тишина и без телефони и ще можете да бъдете открити само на един телефонен номер по спешност. Храната е лека, вегетарианска по правилата на аюрведа. Залата и стаите са добре отоплени.

 

Цената за три дни е 330 евро – в нея влизат храна, легло, зала,

работата на водещите и огранизация.

 

За повече информация тел: 0888814995

Виргиния Захариева

Email: virginia.zaharieva@gmail.com