Тринити Ритрийт Център

Още с отварянето на вратата на Тринити усещате уюта на роден дом, в който сякаш се завръщате отново. Това казват хората, прекрачили нашият праг.  В Тринити е добре дошъл да отседне всеки, който се интересува от свързването на ТЯЛО / УМ / ДУША.

Независимо дали сте на свободен престой, или се включвате в някой от семинарите ни, ще се погрижим за вас така, че да се върнете в града заредени и преродени. Сутрешните йога практики ще ви заредят с енергия и сила, а следобедните релаксиращи ще ви изпратят в състояние на пълно блаженство. А ако Мокша е наоколо, може да си направите терапия на тялото с bodywork.

Насладете се на ароматната ни сауна след дълга разходка в гората,  или медитирайте над реката в балдахин.

 

ХРАНАТА

Кухнята ни е отворена, а готвенето и храненето са споделяне.

Нашата професионална готвачка с дългогодишен стаж Йонка, приготвя храната с любов и усърдие по специално разработено за Тринити меню от майстор готвач.

Колкото е възможно използваме местни и домашни продукти, като боров мед, прясно изцедено мляко, сами квасим кисело мляко, хапваме домашно месен хляб и берем билки за чайове. Живеем в унисон с природата и храната, която приготвяме е балансирана а ястията са вегетариянски и вегански. Винаги приготвяме салата и няколко ястия, които могат да се миксират или хапват по отделно. Сутрешното кафе и различни видове чай са допълнение към закуската, която е и богата и здравословна. Често предлагаме смудита със супер храни, като стръкове от пшеница, спирулина, годжи бери, чия и мака, така че да се заредим с естествена енергия от природата.

За ритрийт центъра

Ритрийт център е място сред живописна природна местност, в което има места за нощувка със съвременни удобства, зала за семинари, уъркшопи и практикуване на йога или друга духовна практика. Ритрийт центровете разполагат със собствена кухня, където се приготвя здравословна вегетарианска храна за участващите в ритрийт курсове. Чрез съчетаване на интензивна практика, здравословна храна и отмора сред природата, в ритрийт центровете човек се отделя от ежедневието, за да се вдъхнови и да се зареди с живителна енергия – Прана.

За България това е нова концепция и Тринити е първото такова място, създадено през повратната 2012 г., когато нуждата от вътрешна реализация се утвърди като приоритет за много хора.
 Създадохме място, където да се практикуват различни традиции. Нашата идея е човешкото развитие като цяло, а не следване на идеология или религия. Вдъхновението за такива центрове идва от ашрамите. В миналото те са вършили прекрасна работа и го вършат и до сега. В ашрамите, където е имало жив учител или гуру, човек може да отиде в Индия или на друго място по света, но ние смятаме, че съвременните условия се нуждаят от модерни средства за израстване и този център ще е място, където всеки ще може да пътрси гуруто вътре в себе си, като за това ще помогнат хора, адепти посветили живота си на вътрешното търсене и реализация.Това е място, което не налага определена доктрина, а от него могат да се възползват всички традиции.  Центърът  е пример за добруване и живот в общочовешките ценности и добродетели.
По света има много такива места. Много от тях са за практикуване на определена религиозна система или система от вярвания. Бъдещето е в човешкото развитие и затова в нашият ритрийт център творческото начало на човека е от най-голямо значение.
Ще се радваме да ви посрещнем в на някой организиран уикенд ритрийт, или във всеки един момент, когато имате нужда от оттегляне от ежедневието и сливане с природата.
  • Място за ВСЕКИ, КОЙТО Е ИЗКУШЕН ОТ ЧУДОТО ДА ОТКРИЕ СЕБЕ СИ
  • Място за настаняване в живописна природна местност до малка река. Къщата за гости разполага с уютна зала за ЙОГА в омиротворена и спокойна атмосфера.
  • Място за организирани семинари и свободен престой. Ако сте на свободен престой, без да участвате в някой семинар, може да се насладите на вкусотиите на Йонка. Може също да се възползвате от сауната, да карате колела, да се разхождате из чудната природа, да отидете до близкия басейн.
  • Пример за начин на живот според общочовешките ценности и добродетели в хармония с природата.
  • Място за отдадено себепознаване и самоусъвършенстване.
  • Място, в което децата са добре дошли и се насърчава тяхното съзнателно израстване.

Кои сме ние

Деви (Теодора Рачева)
Деви (Теодора Рачева)
Аз съм Деви и ти благодаря, че си тук.

След дълги години, в които усещах че има и нещо повече от това, което очите ми виждат, аз изследвах, търсих и експериментирах всевъзможни практики, които да ми помогнат да намеря вътрешен пристан. Този стремеж ме отведе в Индия, Бали, Непал, Бутан,Тайланд, Щатите и много други страни, където срещите ми с интересни и различни хора допълваха картината ми и предизвикваха още по-голям глад за вътрешно познание.

Първата ми страст по пътя към себе си беше йога, с която се срещнах през 2002 година в Лондон, докато завършвах магистратурата си там. Този повратен момент ме тласна в посока, която бързо пренареди вътрешният ми свят и ми помогна да се фокусирам, концентрирам и да намеря комфорт в собственото си тяло. След като опитах всички възможни стилове йога, се обучих с 200 часов трейнинг по Прана флоу йога на Шива Рей.

Интересът и влечението ми към медитацията ме срещнаха с невероятни канали, като Солара Ан Ра и Хари Баба, и получих посвещения в древни тантрически техники, като Диханието на кобрата, и активации в многоизмерните пространства. Имам инициации в Рейки II ниво, Каруа рейки, Виолетов пламък и други, които ми помагат да подържам енергията си висока.

Докато бях бременна в 6-тия месец бях на Випасана медитация в Сърбия, което ми помогна да изровя солидна доза блаженство в себе си и да имам прекрасно и екстатично раждане след това.

След като станах майка това провокира в мен надигането на нерешени въпроси, които майчинството адресира доста категорично в живота ми. Дъщеря ми беше на 6 месеца, когато в мен се отключи астма и пристъпите не ми даваха покой нощем. И тогава в живота ми се появи поредната техника, която успешно ми помогна да започна процеса на изцеление – семейните констелации. След като усетих подобрение на следващия ден след първата ми констелация, аз започнах да се обучавам в двугодишен трейнинг към „Френски Институт по Семейни и Системни Констелации”. Това обучение ми даде фундаменталното разбиране за законите на системите, системните нарушения и принципите за успешни взаимоотношения. Днес за мен астмата е просто минало, което ми помогна да стигна където съм днес.

Срещата ми с акро йога беше повратен момент в живота ми. След като дълги години бях практикувала самостоятелно йога, открих колко е безценно е да практикуваш с партньор. Акро йогата ми даде увереност и възможност да опитвам нови неща за пръв път и да се чувствам като дете. А бонуът от -7 кг за 3 месеца без никакво усилие беше поредното доказателство, че съм на пътя си.

Всички тези срещи, опитности и обучения ми дават възможност умело да впилтам мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. Животът ми е въплъщение на това, което споделям в часовете си, затова и от време на време сменям тематиката и посоката на това, което преподавам. 8 годишният опит в преподаването + 14 те години лична практика са стабилна основа, върху която надграждам чрез креативността на потока, който следвам в сесиите си.

Часовете ми са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци,арамати, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин.

Пътешествията и различните школи, в които съм се обучавала оформят способността ми да срещам Изтока и Запада в часовете ми. Ще се радвам да се срещнем лично и да споделим мигове на осъзнатост. Часовете и са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин. Деви е изучавала йога и медитативни техники в Идния, Непал, Бутан, Бали, Щатите и много други места по света, което оформя способността и да среща Изтока и Запада в часовете си. С нейните флоу практики ще усетите движението на праната (енергията) в тялото си по плавен, но силен начин, който ще ви помогне да творите със замах и без страх, изразявайки себе си тотално и без задръжки. Тя е завършила 200 часов трейнинг с Шива Рей за преподаватели и е асистирала на старши преподаватели по прана флоу навсякъде по света.
Деви преподава от 2007-ма година и е основател на Център за цялостна трансформация Мандала, дрехите за йога от органичен памук – Омнитом и Тринити ритрийт център.

Мокша
Мокша
Moкша се среща с йога преди повече от 12 години, изпълнени с интезивни обучения и пътувания по света. Той изучава аюрведа, международно сертифициран преподавател е по крия – хатха йога и пранаяма и е завършил курс „Yogic studies 1 & 2” към Бихарската школа за йога.
Мокша е сертифициран в 3-та степен юмейхо и дзен-тай-щиацу масаж, както и остео тай. Той активно развива неконвенционалната рехабилитация в България.

Още от самото начало на практиката си имах деликатното усещане за дисбаланс, който макар и трудно доловим, се беше установил дълбоко в мен. Колкото и да се стараех все не успявах да да балансирам трайно лявата и дясната си страна. Усещах, че ми липсва нещо, тъй като въпреки усилената практика не можех да балансирам двете страни на тялото си. Търсех метод, който да отиде там, където йога не можеше. При различни опитни масажисти опитвах различни подходи, всичките до един чудесни, но те не можеха да достигнат дълбочината, която търсех.
Откровено мога да заявя, че Юмейхо е най-доброто което съм открил до сега по отношение на възстановяването на баланса на тялото. Щом усетих този специален източен масаж, веднага разбрах, че това е методът, който искам да прилагам и да ми бъде прилаган като допълнение към практиката на Йога.

С течение на годините установих, че някои хора имат нужда от подготовка за по-сериоизноте мануални техники и това ме насочи към другата ми специалност и професионална любов – Зен Тай Шиацуто. Тази съвременна форма на физическо и енергийно въздействие се превърна в чудесно допълнение и алтернатива на терапевтичната ми практика.
За траен резултат и затвърждаване на постигнатото на физическо и психо-емоционално ниво постепенно развих и индивидуална йога-терапевтична програма, която предлагам на пациентите си. Според индивидуалните нуждите добавям основни физически, медитативни и дихателни упражнения.