Храната

Тринити е място, силно повлияно от древните ашрами, както и от личните ни пътешествия през различни култури и континенти. Ние се стремим да предаваме духа на древното и автентичното, преведен и дообогатен от съвременните разбирания. Това важи както за преподавани техниките, така и за храната приготвяна при нас.
Също както е в традиционните йога ашрами, кухнята и трапезарията са най-важното място след храма и залата за медитация.
Всяка духовна система е осъзнала, че храната е средство да се влияе върху човешкото здраве. През вековете различни кулинарни концепции са се развивали паралелно с духовните системи, с идеята да лекуват човека. Много са примерите, които могат да се дадат.
Аюрведа отдава особено значение на комбинирането на отделните хранителни продукти и различните подправки. Макробиотиката набляга на прилагането на принципа  за ин и ян, скрит в храната. Веганството изключва напълно животинските и млечни продукти. Има разделно, безглутеново, сезонно и много други начини за приготвяне на храната. Все повече се говори за силата на фрешовете и смудитата. Супер храните и добавките, вече са достъпни за всеки, който се интересува. Екзотични добавки като силициевия прах стават все по-популярни.
Без да сме фанатични привърженици на някоя определена кулинарна школа, ние вземаме най-добрите, основни принципи от всяка. Когато готвим предлагаме богат и балансиран избор на нашите гости. Подправките ни са от цял свят. Повечето ястия са постни (вегански). Когато използваме млечните продукти предпочитаме да са местни. Когато сезонът го позволява предлагаме домашни кисело мляко и сирене. Яйца се ползват рядко и винаги са от близката ферма. Въпреки внимателния избор на продукти и меню, храната е разнообразна и обилна. Стремим се да има по нещо за всеки вкус, без да смесваме произволно и безвкусно.
Много хора ни питат, като не ядем месо какво ядем? Отговорът е много прост – всичко останало, приготвено адекватно и вкусно. Балансираното и осъзнато хранене не са синоним на ограничено и бедно меню.
За да могат хората да се чувстват добре в телата си и по духовния път, който избрали, те трябва да са здрави, сити и ведри. Създавайки пространството Тринити, всяка отделна стая, трапезапията, залата за практики, градината, ние сме се опитали да подпомогнем естествените оздравителни способности на всеки човек. Както чрез йогата, така и чрез храната ние не лекуваме, а създаваме нужните условия и привеждаме организма в състоя ие сам да се излекува и развива.