Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 26/07/2019 - 28/07/2019
Целодневен

Location
Тринити Ритрийт Център

Обмен

Водещ


Заповядайте на този интензивен, трансформиращ и зареждащ уикенд, изцяло посветен на събуждане, лекуване и празнуване на връзката с женствеността.
Семинарът е покана да си позволим да сме чувствени, любопитни и да преразгледаме връзката със собственото си тяло (Body Image), за да разкрием потенциала му да ни носи жизненост и наслада!

Предлагаме ви възможност да започнем да се освобождаваме от негативните чувства, срама и осъждането, с които натоварваме телата и сексуалността си.

Ритрийтът предоставя пространство и практики за изправяне срещу защитните ни механизми и модели на поведение, които ограничават потока на жизнените ни сили.

Програмата за ритрийта е специално разработена и включва комбинация от съвременни психотерапевтични, и древни даоистко-тантрични практики. Тяхната цел е да ни помогнат да се почувстваме по-удобно в себе си, по-свързани със женската си същност, релаксирани, привлекателни и желани.

В защитена и подкрепяща женска среда ще експериментираме с:

  • тантрични дихателни практики,
  • йогическо движение,
  • интуитивен танц,
  • активни медитации,
  • психотерапевтични практики,
  • йога нидра,
  • лечебни масажни практики за корема и гърдите,
  • споделяне,

Чудесна възможност да подобрим самочувствието и увереността си, да се усетим подкрепени и подхранени от връзката със създадения на мястото кръг от жени.
Ако сте готови да приемете предизвикателството и да промените отношението си към тялото си, да започнете да обичате и приемате повече себе си, да се почувствате жизнени, екстатични и искрящи, този семинар е за вас!

ПРОГРАМА

Петък

12-16.00 ч. Пристигане, настаняване, почивка.

Оказваме съдействие за съвместно пътуване и евентуално споделяне на транспорта.

16.30-19:00 ч. Активна медитация (Кундалини)

Отваряне на женския кръг, представяне на водещата и участниците, задаване на намерения за предстоящия ритрийт, йогическо движение, дихателни практики.

20.00 – 21 ч. Вечеря.

21.30 – 22:30 ч. Вечерна медитация: Йога нидра (Събуждане на вътрешния любовник).
Събота

7.00 – 8.00 ч. Динамична медитация (активна медитация, силно енергетизираща, катарзисна практика за освобождаване от енергийни и емоционални блокажи,  натрупани в тялото).

8.30 – 9:30 ч. Закуска.

10.00 -12.00 ч. Сутрешна сесия – Танц, йогическо движение, (йога за утробата, тантрични практики, насочени към енергизиране на женската полова система.

Споделяне.

12.00 – 13.00 ч. Обяд.

13.00 – 16:00 ч. Свободно време, разходка сред природата, почивка.

16.00 – 17.00 ч. Активна медитация: Дишане през чакрите

17.00 – 19.00 ч. Yoni Talk (Йони талк) – мощен лечебен, психотерапевтичен процес, който повишава осъзнаването за блокажи в Йони. (Йони е санскритската дума за свещената врата към матката, включва вагината, матката и яйчниците). Споделяне.

Особено подходяща е за повишаване на енергията, за повишаване на самочувствието, за връщане на чувствеността на сексуалните органи, за връщане на увереността, за преодоляване на травма или неудовлетвореност, за повишаване на оргазмената способност.

19.30 – 20.30 ч. Вечеря.

21.00 ч. Вечерна медитация.

Неделя

8.30 – 9.30 ч. Закуска.

10.00 – 11.00 ч. Обучение в лечебен само-масаж на коремната област, матката, яйчниците и гърдите. Благоприятен за превенция, облекчаване на неразположения и за подпомагане на лечебния процес при :

o   Поликистозни яйчници и наличие/податливост към кисти, полипи

o   Ендометриоза

o   Следоперативно възстановяване и сраствания след операции в коремната област

o   Миоми

o   Проблеми с цикъла – болезнен, твърде обилен или оскъден, нередовен, аменорея

o   Пролапс, изпускане след раждане

o   Пери- и мено-пауза

o   Предстояща или планирана бременност

o   Подобряване на фертилността

o   Облекчаване на ПМС

o   Подобряване на храносмилателни смущения

11.00 – 12.00 ч. Танцова Медитация: Танцуващи богини.

12.00 – 13.00 ч. Споделяне и затваряне на семинара.

13 – Отпътуване.

За водещият – Терапевт Яна Вълчева. Yana-zentherapy

Яна е холистичен специалист в областта на женското здраве и фертилитет, дула и йога учител. Терапевтичната работа с жени я води към психотерапията и от 2019 г. тя работи като регистриран и застрахован психотерапевт във Великобритания, където живее и практикува понастоящем.

Яна е член на CTHA (Complementary Therapists Association),UK и British Association for Counselling and Psychotherapy

През последните 12 години подпомага жени в подготовката им за зачеване, по време на бременността и в грижите след раждането.
От 2005 г насам Яна води тантрични семинари, ритрийти и терапии в България и Великобритания, като фокусът й е лекуване на женската енергийна система. С времето тя може да се проявява като различни заболявания или симптоми – неудоволетворение и липса на оргазмичност, пречещи на нормалния, жизнеутвърждаващ поток на енергията  при жените.

Яна специализира в Лечебен Масаж на абдоминално- сакралната област Фертилити/Арвиго масаж: лечебни масажни практики на коремната и тазовата област, която подобрява притока на кръв и лимфа, енергийния баланс и балансира органите в коремната кухина, спомага за наместването на матката в оптимална позиция (коригирането на изместена матка), след оперативни сраствания, ендометриоза, болезнен цикъл и множество симптоми на храносмилателната система, както и синдрома на раздразненото черво, храносмилателни смущения и др.

Настаняване:

Ритрийт център Тринити е място за семинари и осъзнат отдих в живописна природна местност до малка река в Априлци, Троянския Балкан. Къщата разполага с уютна зала за йога в омиротворена и спокойна атмосфера.

Настаняването е в споделени стаи с 2 легла, всяка със собствен санитарен възел, тераси с красива гледка и уникален интериор.

На разположение в свободното време има живописна градина, сауна и басейн на 10 мин от къщата, с гледка към връх Марагидик.

Храната е балансирана, разнообразна и се приготвя на място от предимно местни, домашни продукти и свежо набрани билки за чайове.

Женски Тантра уикенд включва:

8 сесии, включващи различни тантрични практики за жени и трансформиращи медитации

1 обучение по дълбок лечебен само-масаж на корем и областта на матката

сесии за споделяне, въпроси и отговори, и женска подкрепа

2 нощувки

2 закуски / брънч

2 вечери

Малки изненади от нас и преференциални отстъпки от онлайн магазина на Smart Sisters Co. – Натурални продукти за здраве, красота и удоволствие
Материали от семинара след приключването, файлове и видеа

Разходки в гората, движение сред природата, подкрепяща женска среда.

Безплатен паркинг

Транспортът е за ваша сметка. Можем да съдействаме за координация и споделен транспорт.

Ползването на сауна и близкият басейн, масажи, поръчки на кухнята, извън закуска и вечеря, не са включени в цената.

Правим малка група и местата са ограничени. Побързайте да запазите вашето и споделете с приятелки, елате заедно!

Цени

Ранни записвания до 30.06. – 329 лв

Редовна цена след 30.06. – 369 лв

При записване е необходимо 50% предплащане по банкова сметка.

Всички резервации са окончателни без възстановяване на заплатената сума. Възможно е да предоставите участието си на близък, ако сте възпрепятствани да дойдете.

За записвания и плащане – пишете на yanazentherapy@gmail.com, за да заявите желание и да ви изпратим информация на мейл.